لهجه نماد گذاری HTML تحت عنوان اولی مبنا

۶۹ بازديد
طراحی سایت فروشگاهی در مشهد
لهجه نماد گذاری HTML تحت عنوان اولی مبنا برای هر زمان یادگرفتن ساخت سایت در لحاظ گرفته میشود. این لهجه چه میباشد و چه کاربردی دارااست؟ HTML مخفف عبارت Hypertext Markup Language میباشد. این لهجه در واقع یک

لهجه آرم گذاری HTML تحت عنوان اولی شالوده برای هر عصر یادگرفتن ساخت سایت در لحاظ گرفته می شود. این گویش چه می باشد و چه کاربردی دارااست؟

HTML مخفف عبارت Hypertext Markup Language میباشد. این گویش در واقع یک دسته گویش نماد‌گذاری استاندارد برای تولید صفحه ها اینترنت و اینترنت نرم افزار‌ها به حساب می‌آید. در واقع HTML را عنصر کلیدی صفحه های اینترنت می دانند و همه گویش‌های برنامه‌نویسی برای طراحی وب، به شکلی به HTML متعلق می‌باشند. با استعمال از این لهجه و CSS و جاوا اسکریپت، تکنولوژی‌های بنیادین برای کانال جهانی اینترنت تشکیل می‌گردد. مرورگرها اوراق HTML را از اینترنت سرور یا این که مخزن لوکال (Local) اخذ کرده و آنها را به صفحه های اینترنت یکسری رسانه‌ای تبدیل می‌نمایند. در واقع HTML ساختار معنایی صفحه های اینترنت را تمجید کرده و مشتمل بر ویژگی ها ظاهری مدرک میباشد.



تاریخچه HTML | تکامل HTML | موادتشکیل دهنده HTML | تفاوت HTML و XHTML | رابطه HTML و CSS



مولفه‌های HTML بلوک‌های تولید کننده صفحه های HTML را تشکیل می دهند. با به کارگیری از آنها می‌قدرت تصاویر و شی ءها دیگر مثل فرم‌های تعاملی را در صفحه ها ساخت گردیده تعبیه کرد. این گویش ابزاری برای تولید سندهای ساختار یافته از روش مشخص و معلوم کردن معنای ساختاری برای متن مثل تیترها، گزاره‌ها، فهرست‌ها، پیوند‌ها، نقل قسم‌ها و بقیه مورد ها ارائه میدهد.

مولفه های HTML از روش تگ‌های قرار گرفته در پرانتز شکسته معلوم میشوند. تگ‌هایی مانند و محتوا را به طور بدون واسطه به ورقه معرفی می‌نمایند. بقیه تگ‌ها مانند
...

داده ها

مرتبط با متن مدرک را ارائه داده و میتوانند بقیه تگ‌ها را تحت عنوان مولفه‌های فرعی در خویش جای دهند. مرورگرها تگ‌های HTML را اکران نمی‌دهند بلکه از آن ها برای تعبیر محتوای برگه فایده می برند.

HTML قادر است برنامه‌های مندرج به گویش اسکریپتی مانند جاوا اسکریپت را که بر خلق و خوی و محتوای صفحه ها اینترنت تاثیر میگذارند در خویش جای دهد. استعمال از CSS ظواهر و آرایش و پیرایش محتوا را تعریف و تمجید مینماید. کنسرسیوم جهانی اینترنت که استانداردهای HTML و CSS را تمجید می نماید، از سال ۱۹۹۷ استعمال از CSS را روی HTML ظاهری پیشنهاد نموده است.

تاریخچه پیدایش HTML


در سال ۱۹۸۰، فیزیکدان «مجموعه برنرز لی» (Tim Berners-Lee)، یک کدام از پیمانکاران CERN، سیستم ENQUIRE را سفارش کرد. این سیستم برای دانشمندان CERN تولید گردیده بود تا از آن برای به کارگیری و اشتراک‌گذاری اوراق به کار گیری نمایند. در سال ۱۹۸۹، برنرز لی یادداشتی نوشت و در آن یک سیستم اینترنتی ابر متن (Hypertext) را توصیه اعطا کرد. «برنرز لی» HTML را معلوم کرد و اپلیکیشن مرورگر و سرور را در آخرها ۱۹۹۰ نوشت. در آن سال، برنرز لی و مهندس دیتا سیستم‌های CERN، به طور مشترک درخواست میزان دارایی کردند البته آن پروژه به طور قانونی به وسیله CERN پذیرفته نشد.

اضافه بخوانید:
ساخت سایت چه می‌باشد؛ برای طراح وبسایت شدن از کجا آغاز کنیم؟
او‌لین تعریف همگانی از HTML سندی به اسم «HTML Tags» بود که در آغاز به وسیله گروه برنرز لی در آخرها ۱۹۹۱ در وب قرار گرفت. این گواهی ۱۸ مولفه تشکیل‌دهنده طرح نخستین و نسبتا بی آلایش از HTML بود. HTML یک لهجه نماد‌گذاری میباشد که مرورگرهای اینترنت از آن بر تعبیروتفسیر و تولید متن، تصویر و دیگر متریال‌ها به صفحه های اینترنت تصویری و صوتی به کار گیری می نمایند. خصوصیت‌های پیش‌فرض هریک از گزینه‌های HTML در مرورگر تعریف‌و‌تمجید گردیده و می‌قدرت با استعمال از CSS به وسیله طراح صفحه ها اینترنت، آنها را تغییر و تحول داده یا این که افزایش اعطا کرد. HTML علامت‌گذاری از یکسری مولفه کلیدی دربرگیرنده تگ‌ها درست شده‌ میباشد. تگ‌های HTML معمولا به طور جفت‌هایی مانند
و
می‌باشند. گرچه بعضا از‌ آن ها مانند نشان‌دهنده موادسازنده خالی بوده و جفت ندارند. اولی تگ درین جفت را تگ آغازین و تگ دوم را تگ آخری می‌نامند. در تحت یک مثال از برنامه‌ی کلاسیک «Hello World!» را میبینید که یک تست رایج برای مقایسه گویش‌های برنامه‌نویسی، اسکریپت و علامت‌گذاری میباشد. این مثال با استعمال از ۹ خط کد مرجع مندرج میباشد:







Hello world!




متن در میان و در واقع کاغذ اینترنت را تمجید کرده و متن فی مابین و محتوای قابل مشاهده متن میباشد. متن علامت‌گذاری تیتر ورقه مرورگر را تعریف‌و‌تمجید می‌نماید.

تکامل HTML به مرور عصر


HTML زبانی میباشد که طی دوره برای تولید سایت‌های زیباتر و کارآمدتر مبتلا تحول شد. HTML 1.0 اولی ورژن منتشر گردیده در دنیا بود. در آن دوره تعداد برنامه نویس اینترنت چندان زیاد نبود و این لهجه هم تا حدودی محدود کننده به حیث میرسید. فقط کاری که میشد با ورژن نخستین HTML انجام اعطا کرد، قرار دادن متن بی آلایش در اینترنت بود. بعد از آن ورژن HTML 2.0 به بازار معرفی شد که تمام خصوصیت‌های ورژن نخستین به علاوه تعدادی خصوصیت تازه را با خویش داشت. این ورژن تا ژانویه ۱۹۹۷ و تعریف و تمجید خصوصیت‌های کلیدی برای HTML، تحت عنوان استانداردی برای ساخت سایت در حیث گرفته میشد.

به دنیاآمدن HTML 3.0
رفته رفته اشخاص بیشتری به سمت به کارگیری از HTML گرایش پیدا کردند، ولی ورژن‌های قبل این گویش هنوز هم برای اینترنت مسترها محدودیت‌هایی ساخت میکرد؛ آنان پیرو خصوصیت‌ها، بضاعت‌ها و تگ‌های بیشتری بودند و رغبت داشتند ظواهر تارنما خویش را افزایش ببخشند. در به عبارتی دوره بود که گروهی متبحر HTML، پیش‌نویس جدیدی از این لهجه تنظیم کرده و آن را HTML 3.0 نامیدند. این ورژن دربرگیرنده قابلیت و امکان‌های نو و توسعه یافته‌ای بود و مژده ابزارهای قدرتمندی برای ساخت سایت را برای طراحان وبسایت به یار و همدم داشت. متاسفانه مرورگر‌ها این خصوصیت‌های نو را به کندی بارگزاری می‌کردند و فقط بخشی از امرها اعمال گردیده بر ورقه اجرا می شد؛ بدین ترتیب برنامه‌نویسان به کارگیری از این ورژن را به آلزامیر سپردند.

HTML 3.2
یه خرده بعدتر کنسرسیوم اینترنت جهانی اولی فعالیت خویش را به بازار ارائه کرد که به HTML 3.2 دارای اسم و رسم ‌شد و تغییرات اندکی نسبت به ورژن قبل داشت و بخش اعظمی از روند وسیع را به ورژن‌های بعدی موکول کرده بود. بخش اعظمی از تگ‌های قبل در‌این ورژن و استانداردهای نو به دیده نمیخورد. ولی خیلی زود در ژانویه ۱۹۹۷ به ورژن استاندارد تبدیل شد و امروزه تمام مرورگرها از خصوصیت‌های آن تماما پشتیبانی می کنند.

HTML 4.01؛ تحول وسیع
ورژن HTML 4.01 تحول بزرگی نسبت به استانداردهای نخستین HTML در حیث گرفته میشد؛ طولانی تر عملکرد‌های جدیدی که درین ورژن آورده گردیده بود، در واقع ارتقاء و پیشرفتی از ورژن HTML 3.0 به علاوه یکسری خصوصیت نو و توسعه یافته بود. این ورژن در دسامبر ۱۹۹۷ به وسیله کنسرسیوم اینترنت جهانی سفارش شد و در آوریل ۱۹۹۸ به استاندارد قانونی طراحی وب تبدیل شد. پشتیبانی مرورگر از این لهجه نو و نسبتاً بیش تر تگ‌ها و مختصات بوسیله مایکروسافت در مرورگر دوستداشتنی IE5 چهره گرفت.

ورود XHTML
در اولِ قرن ۲۱، کنسرسیوم اینترنت جهانی XHTML 1.0 را به بازار سفارش کرد. از ۲۶ ژانویه ۲۰۰۰ این لهجه تحت عنوان استاندارد مشترک با HTML 4.01 در طراحی وب به فعالیت می‌رود، با این تفاوت‌ که کدها می بایست در آن طبق ضابطه مندرج و برنامه‌نویس حق تغییر و تحول در ترتیب تایپ کردن کدها را ندارد. بعد از این دو ورژن، HTML 5 به بازار عرضه شد که زبانی برای پباده سازی فعلی و آینده وبسایت‌ها تعریف‌و‌تمجید شده‌است. برنامه نویس ها اینترنت معتقدند خصوصیت‌های درنظرگرفته شده درین ورژن تا دهه آینده پاسخگوی نیازهای اینترنت خواهد بود. بخش اعظمی از بخش‌های آن برای یوزرها قبل HTML آشنا و بخش اعظمی دیگر نو و ناشناخته میباشد.

طولانی تر بخوانید:
در رابطه برنامه نویسی کامپیوتر چه می دانید؟
عنصرها HTML


سندهای HTML به ساختاری از عنصرها تو در تو از HTML اشاره دارا‌هستند. این موادتشکیل دهنده در مدرک به وسیله تگ‌های HTML معلوم میگردند. مابین تگ آغازین و آخری می‌اقتدار ترکیبی از تگ‌های متعدد و متن را قرار بخشید. بعضا از عنصرها مانند link break با نماد
اذن تعبیه هیچگونه محتوا، متن یا این که تگ دیگری را نمی‌دهند. در صفحه های HTML می‌قدرت موادسازنده مختلفی مثل عکس، فرم و جدول قرار اعطا کرد البته برای آن که‌این موادتشکیل دهنده برای مرورگر قابل درک باشند، بایستی از کد و تگ مشخصی بهره مند شد تا مرورگر زمانی به نصیب معین گردیده برای آن عنصر رسید، آن را در صفحه های وب اکران دهد.

سرتیتر مدرک HTML به طور ... نوشته می گردد. به عنوان مثال:




تیتر در مدرک HTML با تگ‌های
و
معین می شوند:

Heading level 1

Heading level 2

Heading level 3

Heading level 4

Heading level 5

Heading level 6

کد HTML به فعالیت رفته برای اکران گزاره به‌این چهره میباشد:

Paragraph 1

Paragraph 2


با اعتنا به تعاریف بیان شده، درحال حاضر می‌اقتدار به چندین سود مهم در زمینه‌ی HTML دست یافت:

HTML گویش پیچیده برنامه نویسی وجود ندارد، بلکه برای تعریف صفحه های اینترنت از روش متن معمولی به عمل می‌رود.
هر کاغذ اینترنت در واقع یک فولدر HTML میباشد و هر فولدر HTML یک متن معمولی میباشد. البته فولدر .html به جای متن، از یکسری تگ HTML و محتوا تاسیس شده است
یک سایت اکثر اوقات دربردارنده تعدادی پوشه HTML میباشد که به یکدیگر لینک و پیوند گردیده‌ و قابل بازنویسی میباشند.
تگ‌های HTML در واقع عبارات کلیدی نهفته گردیده در صفحه ها اینترنت میباشند که معلوم میکنند مرورگر چطور می بایست محتوا را اکران دهد.
اکثر تگ‌ها دو بخش آغازین و نهایی را دارا هستند. تگ نهایی به عبارتی متن تگ آغازین را داراست ولی یک اسلش (/) به پیشین از آن بیش تر شده‌است مثل و که او‌لین تگ آغازین و دو‌مین تگ نهایی میباشد.
تگ‌ها میتوانند دارنده ویژگی یا این که attribute باشند یعنی می‌اقتدار آن ها را به صورت دلخواه تغییر‌و تحول بخشید. برای این عمل بایستی با به کارگیری از نشانه متساوی، یه خرده را انتخاب کرد مثل "0"=border و "%50"=width ولی برخی دیگر مانند را تنها بایستی درون تگ تیتر کرد.
پوشه‌های HTML می بایست با پسوند .htm یا این که .html معلوم شوند.
ویژگی ها صفحه ها اینترنت به وسیله تگ‌های HTML تعریف می شوند.
HTML مبنا و بنیان ساخت صفحه های اینترنت میباشد البته برای زیباسازی آنها می بایست از CSS استفاده نمود.
تفاوت HTML و XHTML

لینک دادن در html

در این آموزش، هایپرلینک (Hyperlink) و روش های مختلف ایجاد آن را معرفی می کنیم. همچنین اینکه ویژگی href چه کاری انجام می دهد و نحوه استفاده مناسب از این ویژگی برای لینک به بخش های یک سایت یا صفحات سایر وب سایت ها را توضیح خواهیم داد.

هایپرلینک چیست؟

در HTML انواع لینک ها یا پیوندها وجود دارد:

  • برای تصاویر از ویژگی src در تگ img برای “لینک دادن” به منبع تصویر استفاده می شود.
  • برای صفحه های سبک (استایل شیت) نیز از تگ link با ویژگی href برای “لینک دادن” به منبع صفحه سبک استفاده می شود.
  • در تگ های لنگر (anchor) از ویژگی href برای “لینک دادان” به بخش یا صفحه استفاده می شود. به لینک های لنگر هایپرلینک گفته می شود.

وقتی کاربر روی یک هایپرلینک کلیک کند، به یک بخش یا صفحه دیگر منتقل می شود. هایپر لینک ها در HTML عناصری هستند که به یک سند دیگر ارجاع می دهند. یعنی با کلیک کاربر روی این عنصر به سند مقصد هدایت می شوید.

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.